Je huis inrichten is vaak een stuk moeilijker dan je had verwacht. Iedereen weet namelijk wel dat ze een bank willen hebben staan en ook een mooie kast waar je dan de tv op kunt zetten. Welke moet je dan hebben? Dat is altijd een goede vraag. Mocht je op zoek gaan naar kasten dan zul je zien dat vakkenkasten zeer mooi zijn. Zoals de naam al doet zeggen zijn dit dus kasten met veel vakken. Dit is ook zeker de moeite waard om aan te schaffen, niet alleen omdat deze kasten veel mogelijkheden hebben om spullen in op te bergen, maar ook omdat het er mooi uit ziet. De vakken zorgen namelijk ook meteen voor een uniek uiterlijk. Mocht je dit gaan combineren met visgraat meubels dan heb je dus een kast die eigenlijk iedereen wel mooi vindt.

Het materiaal

Wanneer je dan gaat kijken naar de materialen die worden gebruikt voor visgraat meubels

 dan zie je ook dat dit in veel gevallen van hout wordt gemaakt. Een bijzettafel met een mooi visgraat patroon op het blad is ook mooi wanneer het wordt gemaakt van hout. Hout zal verder ook makkelijk te bewerken zijn waardoor het ook mogelijk is om dit patroon te maken. Verder zul je er dus ook vakkenkasten mee kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan de deuren die op de kast zullen zitten, maar ook op de stukken waar geen kast zit, waar je dus spullen kunt tentoonstellen, kun je zeer mooi een visgraat patroon hebben. 

visgraat meubels

Kleur

Zoals net al is gezegd is een vakkenkast ook mogelijk met een visgraat patroon, maar omdat visgraat meubels ook worden gemaakt van hout zal het mogelijk zijn om dit te verven. Zo kun je dus elke kleur krijgen die je wilt. Soms is het dan wel nodig om dit speciaal te laten maken, maar wanneer je dan een unieke kleur het zul je wel zien dat het mooi staat bij de rest van het interieur. Dat is namelijk ook iets wat je niet moet vergeten. Wanneer de kast er niet mooi bij past, zal het eerder een doorn in het oog worden dan juist een blikvanger.

Kosten

De kosten van de vakkenkasten zullen misschien eerst als een schrikbarend getal overkomen, maar eigenlijk is het een zeer goede prijs. Denk bijvoorbeeld aan het soort hout wat er wordt gebruikt. Mocht je dan ook nog kiezen voor de combinatie met visgraat meubels zul je ook al snel zien dat dit veel extra man uren kost en natuurlijk ook meer materialen. Neem bijvoorbeeld een kast gemaakt van echt mangohout met visgraat planken op de kast en in het zwart geverfd. Dit kost veel tijd en spullen, maar zal dan zeker wel de moeite waard zijn. Je zult namelijk zien dat je een kast krijgt die je nog nooit eerder hebt gezien en waar je u tegen zegt. Iedereen die ook bij je langs komt zal een compliment geven over de kast en dat is altijd mooi meegenomen.

Door Redactie