kluizen

Er zijn verschillende soorten kluizen zoals inbraakwerende kluizen, brandwerende kluizen of wapenkluizen. Elke kluis heeft zijn eigen functie en kan variëren in grootte. 

Inbraakwerende kluizen

Een inbraakwerende kluis is bedoeld om uw waardevolle spullen in op te bergen en te beschermen tegen diefstal. Inbraakwerende kluizen zijn er in diverse maten en kunnen wel of geen waardeberging hebben. De indicatie-waardeberging geeft aan tot hoeveel contant geld of tegen welke waarde van kostbaarheden u verzekerd bent indien de kluis verankerd is volgens de voorschriften en opgeborgen is in een onbewoond, onbewaakt en niet-beveiligd pand binnen de bebouwde kom. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij aangezien de dekkingsindicatie afhankelijk kan zijn van de genomen beveiligingsmaatregelen. 

Brandwerende kluizen

Inbraakwerende kluizen kunnen ook brandwerend zijn. Brandwerend wil zeggen dat de kluis ontworpen is om de inhoud ervan te beschermen tegen de gevolgen van brand. Brandwerende kluizen kunnen getest zijn, maar dit is niet altijd het geval. Een brandwerende kluis wordt meestal gebruikt voor waardevolle papieren of geld. Ook zit er bij de brandwerende kluizen een verschil in waardeberging 

Wapenkluizen
Als u een vuurwapen bezit bent u verplicht om een goedgekeurde wapenkluis te hebben tegen diefstal en misbruik. Ook dient het wapen en munitie apart opgeborgen worden. De meeste wapenkluizen beschikken over een apart afsluitbaar vakje welke alleen met een aparte sleutel of code geopend kan worden. 

Laptop kluizen

Zoals de naam het al zegt, een laptopkluis is bedoeld voor een veilige opslag van laptops, tablets of andere media apparaten. Afstort kluizen
Afstort kluizen worden vaak in de horeca gebruikt of in bedrijven waar veel met contant geld wordt betaald. Een goedgevulde kassa is namelijk aantrekkelijk voor dieven. Door gebruik te maken van een afstortkluis beperkt u de schade. Kenmerkend voor afstort kluizen is dat er met gemak iets af te storten is, maar het (onbevoegd) eruit halen niet.

Door Redactie

Gerelateerd bericht