Het is niet voor iedereen weggelegd om te kopen zonder kijken. Dat is natuurlijk wel het lekkerst. Een woning die gewoon leegstaat en die aan al jouw wensen voldoet, is de ideale plek om in te trekken. Het is alleen vaak zo dat je eerst een bezichtiging moet doen om er zeker van te zijn dat het huis ook echt bij jou en jouw wensen past. Er is dan wel een valkuil, namelijk de huidige inrichting. Hoe kan je daar goed doorheen kijken?

Beeld jouw spullen in

Een belangrijk deel is weggelegd voor je eigen fantasie. Kan je op het moment dat je door de woning loopt je eigen spullen al inbeelden op de plekken waar ze zouden passen? Kan je al naar een ruimte kijken en er direct de mogelijkheden van zien? Door niet te kijken naar wat het niet is, maar wat het kan worden, zorg je al direct dat de huidige meubels er eigenlijk niet zoveel meer toe doen. Dat maakt het ook wat gemakkelijker om jezelf voor te stellen hoe het is om er te wonen.

kopen zonder kijken

Kies altijd voor daglicht

Het is belangrijk om een woning bij daglicht te bezoeken. Kunstlicht is vaak namelijk zo geplaatst zodat juist bepaalde elementen in de woning er goed uit komen. Denk aan spotjes in de woning. Dit werkt dus nadelig wanneer je juist wilt voorkomen dat de huidige inrichting op de voorgrond komt te staan. Wanneer je overdag kan bezichtigen, kan je alles in een meer natuurlijke staat zien. Dit helpt je een eigen beeld te vormen.

Foto’s voor later

Wanneer je op het moment van bezichtigen misschien niet direct een beeld kan vormen van wat er mogelijk is met je eigen spullen, dan kan je dat misschien op een later moment wel. Het is dan slim om foto’s te maken tijdens je bezichtiging. Op een rustig moment, thuis op de bank, kan je dan alles nog eens bekijken en er dan je eigen spullen voor in de plaats bedenken. Zo kan je alsnog een goede beeld krijgen. Neem hier de tijd voor, maar niet te veel.

Door Redactie